Δραστηριότητες ναυτικής ομάδας του ΝΑΤΟ στην Τουρκία




Το ισπανικό ναρκαλιευτικό ‘Tambre’ αριστερά και το βουλγαρικό ναρκαλιευτικό ‘Shkval’ δεξιά


Φεβρουάριος 2, 2016.


Η ναυτική ομάδα ναρκαλιευτικών του ΝΑΤΟ, SNMCMG-2,  έχει ξεκινήσει πρόσφατα δραστηριότητες στην τουρκική βάση της Αρτάκης (Erdek), στην επαρχία Μπαλίκεσιρμ,  από τις αρχές Ιανουαρίου.



Το λιμάνι της Αρτάκης- στον Μαρμαρά- είναι η βάση των  τουρκικών ναρκαλιευτικών. Το «TCG Cezayirli Gazi Hasan Paşa» έχει αντικαταστήσει το παρόμοιο «TCG Sokullu Mehmet Paşa» ως ναυαρχίδα της ομάδας.



Μετά από αυτήν την αλλαγή, η ομάδα έπλευσε στο Αιγαίο για να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο λιμάνι της Σμύρνης και πραγματοποίησαν μερικές ασκήσεις στον κόλπο του Ξηρού, στη Θράκη (Saros Körfezi).


Τα πλοία του ΝΑΤΟ της ομάδας SNMCMG-2,  πέρασαν  τα Δαρδανέλια και  εισήλθαν στη Θάλασσα του Μαρμαρά.


Αργότερα αυτόν τον μήνα, η νατοϊκή ομάδα θα πλεύσει προς τα Στενά, όπου θα βγει στη Μαύρη Θάλασσα για να συμμετάσχει με βουλγαρικά πλοία στην άσκηση «Ποσειδών», που θα διεξαχθεί από 20 έως 27 Φεβρουαρίου  2016.



Στη νατοϊκή Ομάδα  συμμετέχει το ισπανικό ναρκαλιευτικό «ESPS Tambre» και το βουλγαρικό ναρκαλιευτικό «BGS Shkval», όπως σημειώνει δελτίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.



Το τουρκικό ναρκαλιευτικό ‘Cezayirli Gazi Hasanpaşa’, ναυαρχίδα της νατοϊκής ομάδας

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ