Τα Σκόπια δεν θα μετατραπούν σε “καταυλισμό προσφύγων”




Φεβρουάριος 10, 2016.

Σκόπια.

Σε καμία περίπτωση  η κυβέρνηση των Σκοπίων δεν θα επιτρέψει η χώρα να γίνει ένας  καταυλισμός προσφύγων, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ποπόσκι, μετά τη συνάντηση του με τον Τσέχο ομόλογό του, Λούμπομιρ Ζαοράλεκ.




Ο Ποπόσκι δήλωσε ότι η χώρα του θα προστατεύσει την ασφαλή διέλευση όλων των προσφύγων, σε συνεργασία με την Ελλάδα και άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



 Ο Τσέχος υπουργός τόνισε ότι η Τσεχική Δημοκρατία θα βοηθήσει το νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.



 Επιπλέον, όπως αναφέρει το πρακτορείο ‘Ιλλυρία’ των Σκοπίων,  οι δύο πλευρές πέρα από το προσφυγικό συζήτησαν την περαιτέρω οικονομική συνεργασία τους και για το σκοπό αυτό θα έρθει σύντομα μια ομάδα επιχειρηματιών στα Σκόπια.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ