Οι Αλβανοί του Πρέσεβο αρνούνται να ενταχθούν στο σερβικό στρατό




Φεβρουάριος 4, 2016.

Οι Αλβανοί της σερβικής επαρχίας της Κοιλάδας του Πρέσεβο αρνούνται να υπηρετήσουν στο σερβικό στρατό. Ενώ, πάνω από 1.000 Αλβανοί υπηρετούν σε στρατούς άλλων χωρών, όπως του Κοσσυφοπεδίου, της Αλβανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας κλπ, αλλά, αρνούνται να ενταχθούν στο στρατό της Σερβίας.



Σύμφωνα με ιστοσελίδα του Πρέσεβο, από το 2011, το Υπουργείο Άμυνας της Σερβίας έχει επανειλημμένα προτρέψει του Αλβανούς της ‘Κοιλάδας’ να εγγραφούν ως μέλη του Στρατού,  για να γίνουν επαγγελματίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από τους Αλβανούς της Σερβίας.


Υπάρχει η λογική, σύμφωνα με το δημοσίευμα,  από το σερβικό κράτος με τον τρόπο αυτόν επιδιώκει να ενσωματώσει τις μειονότητες στη χώρα.


Η Στρατιωτική Ακαδημία της Σερβίας, μετά την πτώση του Κομμουνισμού δεν δέχθηκε κανέναν Αλβανό υποψήφιο για αξιωματικό του στρατού. Λόγω αυτού του γεγονότος δεν υπήρχε ενδιαφέρον από τους Αλβανούς.


Στη συνέχεια ο σερβικός στρατός έγινε επαγγελματικός και ορισμένοι Σέρβοι αξιωματικοί είχαν προτείνει  να ενταχθούν οι Αλβανοί της  ‘Κοιλάδας’ στο στρατό γιατί τους θεωρούσαν ικανούς στρατιώτες. Αλλά η αλβανική νεολαία δεν δείχνει ενδιαφέρον.
--


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ