Λιβύη: Σκοτώθηκαν δύο Σέρβοι διπλωμάτες από την αμερικανική αεροπορική επίθεση




Φεβρουάριος 20, 2016.

Βελιγράδι.

Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος δύο υπαλλήλων της σερβικής πρεσβείας στη Λιβύη. Αυτό ανέφερε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός της Σερβίας,  Αλεξαντάρ Βούτσιτς.



Νωρίτερα, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ίβιτσα Ντάτσιτς ανακοίνωσε ότι οι υπάλληλοι της σερβικής πρεσβείας στη Λιβύη, Γιόβιτσα Στάνκοβιτς και Σλαντιάνα Στέπιτς σκοτώθηκαν σε αμερικανική επίθεση κατά του ισλαμικού κράτους.



«Επισήμως επιβεβαιώθηκε ο θάνατος  των δύο Σέρβων πολιτών στη πόλη Σάμπρα της Λιβύης εξαιτίας του βομβαρδισμού από αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη κατά  της πόλης στην οποία υπάρχουν μέλη του  ισλαμικού κράτους». 



Ο Σέρβος πρωθυπουργός ζήτησε εξηγήσεις, γιατί όπως είπε, η αμερικανική πλευρά γνώριζε ότι στην περιοχή που βομβαρδίστηκε υπήρχαν εκπρόσωποι και άλλων εθνικοτήτων, αλλά οι Αμερικανοί απάντησαν ότι δεν γνώριζαν  για την παρουσία ξένων στην περιοχή, σύμφωνα με την ‘Politika’.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ