Σελαχατίν Ντερμιτάς : Η Τουρκία σφάζει πολίτες στην Τσίζρε




Ο συμπρόεδρος του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών, Σελαχατίν Ντερμιτάς είπε ότι σφάζονται οι πολίτες  στην πόλη Τσίζρε της νοτιοανατολικής Τουρκίας


Φεβρουάριος 9, 2016.

Ο ηγέτης του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών, Σελαχατίν Ντερμιτάς καταδίκασε τις τουρκικές στρατιωτικές  επιχειρήσεις  εναντίον των μελών του  Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), στα νοτιοανατολικά της χώρας, λέγοντας ότι η Άγκυρα σφάζει πολίτες εκεί.



«Αυτές (οι τουρκικές δυνάμεις) διαπράττουν  σφαγή στην Τσίζρε και δεν θέλουν να το ανακοινώσουμε», είπε ο Σελαχατίν Ντερμιτάς, συμπρόεδρος του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), σε ομιλία του προς τους βουλευτές του κόμματός του την Τρίτη.


Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι εβδομάδων,  η πόλη Τσίζρε  στην επαρχία Σιρνάκ της νοτιοανατολικής Τουρκίας,  έχει τεθεί σε απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών καθώς ο τουρκικός στρατός και η τουρκική στρατοχωροφυλακή πολεμούν εναντίον των Κούρδων αυτονομιστών οι οποίοι αμύνονται σε οικίες της πόλης.



Χθες, Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, όπου οι διαδηλωτές εξέφρασαν την οργή τους για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Τσίζρε. Τα τουρκικά ΜΑΤ χρησιμοποίησαν  κανόνια νερού  για να διαλύσουν τους διαδηλωτές.


Το δημοσίευμα του Press Tv, επισημαίνει ότι  από τους 120 χιλιάδες κατοίκους της πόλης Τσίζρε, περίπου 100 χιλιάδες την έχουν εγκαταλείψει. Ο Κούρδος βουλευτής του HDP, Φαϊσάλ Σαριγιλντίζ που εκλέγεται στην πόλη αυτή, ανέφερε ότι χιλιάδες πολίτες είναι παγιδευμένοι μέσα στα κτήρια της πολιορκημένης πόλης.


Την Κυριακή, περίπου 60 τραυματίες είχαν βρει καταφύγιο στο υπόγειο ενός κτηρίου στην Τσίζρε (Cizre), αλλά σκοτώθηκαν  από τους τούρκους στρατιώτες σε μια επιδρομή τους. Η τουρκική ηγεσία υποστήριξε ότι όλοι ήταν ‘υψηλού προφίλ αυτονομιστές του PKK’, αυτοί που κρύφθηκαν στο υπόγειο.


Ο Ντερμιτάς ανέφερε ότι περίπου 70 με 90 άτομα που είχαν καταφύγει στο υπόγειο και σε μερικά άλλα κτήρια στην Τσίζρε σκοτώθηκαν  από βομβαρδισμό της περιοχής.


«Υπάρχουν σκόρπια πτώματα στους δρόμους και σε ερειπωμένα κτήρια», πρόσθεσε.


Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει πρόσφατα ότι η τρομοκρατία στην νοτιοανατολική Τουρκία θα καταπολεμηθεί και θα εξαλειφθεί  τελείως.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ