Η Τουρκία έκλεισε τους ουρανούς της για τους Ρώσους επιθεωρητές




Φεβρουάριος 3, 2016.
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι η Τουρκία έχει παραβιάσει τη Συνθήκη για τους Ανοικτούς Ουρανούς [The Treaty on Open Skies]. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για την παρακολούθηση της εφαρμογής των συμφωνιών, Σεργκέι Ριζκόφ, όπως αναφέρει το Ίντερφαξ.


Συγκεκριμένα ο τουρκικός στρατός αρνήθηκε την επίσκεψη Ρώσων επιθεωρητών, οι οποίοι θα διεξήγαγαν  πτήση παρατήρησης σύμφωνα με τη Συνθήκη.


Η πτήση με ένα αεροπλάνο An-30B είχε προγραμματισθεί από τις 1ην έως την 5η Φεβρουαρίου, εντός των προϋποθέσεων και των περιοριστών της Τουρκίας, όπως τόνισε ο Ριζκόφ.


«Η διαδρομή που προτάθηκε, ήταν περιοχές δίπλα στα σύνορα της Συρίας, και από το αεροδρόμιο όπου έχει βάση η αεροπορία του ΝΑΤΟ.


Ωστόσο, μετά την άφιξη της ρωσικής αποστολής στην Τουρκία και την ανακοίνωση της προγραμματισμένης διαδρομής της πτήσης παρατήρησης, ο τουρκικός στρατός αρνήθηκε τη διεξαγωγή, επικαλούμενος οδηγίες του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας», είπε Ριζκόφ.

Η πτήση θα πραγματοποιούνταν με τη συνοδεία Τούρκων εμπειρογνωμόνων.


Ανεξέλεγκτη δραστηριότητα του στρατού 



Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ότι η Τουρκία έχει δημιουργήσει ένα «επικίνδυνο προηγούμενο με ανεξέλεγκτη στρατιωτική δραστηριότητα».

Η Μόσχα υποσχέθηκε ότι δεν θα αφήσει την Τουρκία να παραβιάζει τη διεθνή συμφωνία και θα αντιδράσει με την δέουσα απάντηση.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ