Το τουρκικό πυροβολικό άνοιξε πυρ εναντίον αεροδρομίου στο βόρειο Χαλέπι




Φεβρουάριος 13, 2016.


Εκπρόσωποι των Κουρδικών Ομάδων Λαϊκής Άμυνας (YPG) δήλωσαν ότι το τουρκικό πυροβολικό άνοιξε πυρ κατά του στρατιωτικού αεροδρομίου Μενάγ στο βόρειο τμήμα της Συρίας στην επαρχία του Χαλεπίου, όπως ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι ‘ Αλ Μαγιαντίν’.




Το τουρκικό πυροβολικό άνοιξε πυρ κατά των θέσεων των Κούρδων μαχητών στην αεροπορική βάση που κατέλαβαν πριν από δύο ημέρες και βρίσκεται κοντά στο χωριό Μαρίναζ, βόρεια του Χαλεπίου. Το αεροδρόμιο το είχαν καταλάβει το 2013 η τρομοκρατική οργάνωση «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα».



Το αεροδρόμιο έχει στρατηγική γεωγραφική σημασία, γιατί είναι επάνω στο δρόμο που οδηγεί στα τουρκικά σύνορα.


Το αεροδρόμιο καταλήφθηκε στις 11 Φεβρουαρίου  από τους Κούρδους μαχητές, ενώ οι τρομοκράτες κατέφυγαν στην Τουρκία.



Με τον τρόπο αυτόν διεκόπη ο ανεφοδιασμός των δυνάμεων της αντιπολίτευσης από την Τουρκία, η οποία κάνει ότι είναι δυνατόν να αποκαταστήσει την επικοινωνία με τους τρομοκράτες.



Το Σάββατο (σήμερα) έγινε γνωστό ότι μια ομάδα τρομοκρατών επιτέθηκε σε κατοικημένη περιοχή στο κέντρο της πόλης του Χαλεπίου, όπου ζουν Κούρδοι και προέβησαν σε βιαιοπραγίες για αντίποινα στην αποκοπή της οδού ανεφοδιασμού τους.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ