Σελαχατίν Ντερμιτάς: Τα τούρκικα βιβλία ιστορίας λένε ψέματα για τους Κούρδους




Φεβρουάριος 28, 2016.

Ο Σελαχατίν Ντερμιτάς, συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), σε ομιλία στην  πόλη Μπατμάν υποστήριξε ότι τα τούρκικα βιβλία λένε ψέματα ότι οι Τούρκοι μπήκαν στην Ανατολία με την υποστήριξη των Κούρδων, σημειώνει η «Haber 7».




Ο ίδιος είπε ότι οι Κούρδοι «δεν είναι αρνιά για σφαγή αλλά είναι ένας μεγάλος λαός». Γράφουν ότι το ιππικό των Κούρδων βοήθησε τους Τούρκους να καταλάβουν την Ανατολία, αυτό είναι λάθος. Δεν μπορούν να διδάσκουν τέτοια πράγματα στα παιδιά.



Ο Ντερμιτάς επεσήμανε ότι τα τουρκικά ιστορικά βιβλία δεν λένε την αλήθεια για τους Κούρδους και τους αγνοούν τελείως, τους αποκαλούν Τούρκους και αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα 100 ετών, όπως είπε.



Επεσήμανε, ακόμη, ότι οι Κούρδοι δεν είναι ανύπαρκτοι, όπως υποστηρίζει ο Νταβούτογλου, οι Κούρδοι είναι ένας λαός 45 εκατομμυρίων στη Μέση Ανατολή και η κουρδική είναι η 4η  πιο ομιλούμενη γλώσσα στην περιοχή.



«Ο κουρδικός λαός είναι ένας από τους αρχαίους λαούς στην περιοχή», τόνισε.





--
Το ‘Βαλκανικό Περισκόπιο’ είναι μία από τις απαγορευμένες ιστοσελίδες στην Τουρκία
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ