Συρία: Προέλαση του συριακού στρατού μέχρι τα τουρκικά σύνορα




 Η αγγλική έκδοση της εφημερίδας Σαμπάχ, σημειώνει ότι ενδέχεται να αποκοπεί η γραμμή ανεφοδισμού των ανταρτών με την Τουρκία


Φεβρουάριος 2, 2016.


«Οι δυνάμεις του καθεστώτος και των συμμάχων του, πραγματοποίησαν περαιτέρω πρόοδο την Τρίτη, σε μια επίθεση που θα μπορούσε να κόψει τις γραμμές ανεφοδιασμού μεταξύ της βορειοδυτικής πόλης του Χαλεπίου και των τουρκικών συνόρων», σημειώνει η τουρκική εφημερίδα «Sabah daily»,  επικαλούμενη  το βρετανικό συμφερόντων,  συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.



Η προέλαση υποστηρίχτηκε από βαριά ρωσική αεροπορική υποστήριξη, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της Συρίας και σημειώνουν την κράτηση  των σιιτικών χωριών Νουμπούλ και αλ Ζάχραα, που παρέμειναν πιστά στη Δαμασκό και πολιορκούνταν  από ομάδες της αντιπολίτευσης.


Είναι η πρώτη μεγάλη επίθεση βόρεια του Χαλεπίου, αφότου  η Ρωσία άρχισε την αεροπορική εκστρατεία της για τη στήριξη του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στις 39 Σεπτεμβρίου. Η πόλη σήμερα χωρίζεται σε περιοχές που ελέγχονται από το καθεστώς και την αντιπολίτευση, όπως σημειώνει η τουρκική εφημερίδα.


Η Δαμασκός και οι σύμμαχοί της έχουν προβεί σε μια σειρά επιθέσεων στη δυτική Συρία,  και παρά  τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για συνομιλίες στη Γενεύη, έχουν καταλάβει σημαντικές πόλεις στα βορειοδυτικά και στα νοτιοανατολικά.


Τη Δευτέρα κατέλαβαν το χωριό Χαρντατνίν που είναι στρατηγικής σημασίας και βρίσκεται 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Χαλεπίου.

Ο στρατός και οι σύμμαχοί του, έχουν κερδίσει έδαφος στις παράκτιες περιοχές τον περασμένο μήνα και έχουν επίσης, ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στο νότιο τμήμα της Συρίας κατά των ανταρτών, γράφει η τουρκική Σαμπάχ.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ