ΥΠΕΞ Αυστρίας: « Θα κλείσουν τα σκοπιανά σύνορα – Δημιουργία Καταυλισμού προσφύγων στη μεθόριο»






Φεβρουάριος 12, 2016.

Σκόπια.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτζ, ανακοίνωσε σήμερα την πιθανότητα κλεισίματος των συνόρων των Σκοπίων με την Ελλάδα και τη δημιουργία στρατοπέδου προσφύγων στα σύνορα, μετά τη συνάντησή του με τον νοτιοσλάβο ομόλογό του, Νίκολα Ποπόσκι, στα Σκόπια.




Η Αυστρία, όπως τόνισε ο Κουρτζ είναι έτοιμη να δεχθεί 37.500 πρόσφυγες και ο αριθμός αναμένεται να  πληρωθεί στους επόμενους μήνες, οπότε η χώρα του θα αναγκασθεί να σταματήσει τους μετανάστες στα σύνορά της.



 Όπως είπε, μια τέτοια απόφαση θα έχει επακόλουθα κατά μήκος της διαδρομής μέσω των χωρών των Σκοπίων, της Κροατίας, της Σερβίας και της Σλοβενίας.



Το νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων, πρέπει να είναι έτοιμο να σταματήσει εντελώς την είσοδο των μεταναστών εντός των συνόρων της, αφού οι μετανάστες  διέρχονται από την Ελλάδα.



«Η FYROM πρέπει να είναι έτοιμη να σταματήσει εντελώς την είσοδο των μεταναστών στα σύνορά της, αφού η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που αντιμετωπίζει τους μετανάστες. Γνωρίζουμε ότι είναι ένα δύσκολο έργο, αλλά σήμερα συμφωνήσαμε, η Αυστρία, να παρέχει υποστήριξη όχι μόνο με τη μορφή του προσωπικού  από τις τάξεις του αυστριακού στρατού και της αστυνομίας, αλλά και σε εξοπλισμό ώστε να δώσει τη δυνατότητα στα Σκόπια να έχουν το καλύτερο τρόπο για την αντιμετώπιση της πρόκλησης», είπε ο Κρουτζ.



Ο ΥΠΕΞ Σκοπίων,  Νίκολα Ποπόσκι, τόνισε ότι «οι αποφάσεις μας θα ληφθούν κατόπιν συνεργασίας με τις χώρες της βαλκανικής οδού.  Θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και τα μέτρα που ληφθούν από εμάς θα βρίσκονται εναρμονισμένα με τις χώρες προορισμού, αλλά και των χωρών διέλευσης. Δεν θα λάβουμε μονομερώς μέτρα, δεν έχουμε τέτοιο ενδιαφέρον».



Ερωτηθείς ο Σεμπάστιαν Κουρτζ,  τι θα συμβεί με τους πρόσφυγες που θα έχουν κολλήσει στα Δυτικά Βαλκάνια, εάν η Αυστρία κλείσει τα σύνορά της,  απάντησε ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλες οι χώρες πρέπει να δράσουν ενωμένες και ότι ο σκοπός της επίσκεψης του είναι να ενημερώσει για τις αποφάσεις της Αυστρίας, ώστε να ετοιμασθούν όλες οι κυβερνήσεις της περιοχής, μέσα από τις χώρες των οποίων έχει διέρχεται η μεταναστευτική οδός, όπως σημειώνει το «Ράδιο Σλόμποντνα Εβρόπα».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ