Ο Ερντογάν απειλεί να εισβάλει στη Συρία




Φεβρουάριος 11, 2016.



Η Τουρκία απειλεί τώρα για άμεση παρέμβαση στη Συρία. Ο πρόεδρος της  χώρας αυτής –γράφει το αυστριακό  δημοσίευμα- δήλωσε την Πέμπτη στην Άγκυρα, ότι «κάποια στιγμή η χώρα θα χάσει την υπομονή της» και τότε η Τουρκία θα αναγκασθεί να αναλάβει δράση.




Ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στις διεθνείς εκκλήσεις για άνοιγμα των συνόρων της χώρας του, καθώς στη βόρεια Συρία έχουν συσσωρευτεί δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, δεν δίστασε να απειλήσει ότι θα απελάσει μετανάστες για να ζητήσουν άσυλο στις ευρωπαϊκές χώρες, από τις οποίες προς το παρόν δέχεται μόνο «καλές συμβουλές», όπως σημειώνει η αυστριακή ‘Κρόνε’.



Ο στρατός της Συρίας προελαύνει συνέχεια,  με τη ρωσική πολεμική αεροπορία να τον βοηθά σημαντικά.
Ο Ερντογάν προειδοποίησε ότι εάν οι αεροπορικές επιδρομές συνεχισθούν, θα μπορούσε να ανέλθει ο αριθμός των προσφύγων στις 600 χιλιάδες.



Η Τουρκία έχει, ήδη, δεχθεί πάνω από 2 εκατομμύρια πρόσφυγες και επιμένει στη δημιουργία μιας προστατευόμενης ζώνης στη βόρεια Συρία, όπου θα μπορούσαν  να μείνουν προσωρινά οι πρόσφυγες.



Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός ανέφερε ότι προς το παρόν υπάρχουν περί τους 50 χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία στα σύνορα με την Τουρκία, η οποία, προς το παρόν,  δέχεται μόνο τραυματίες πολέμου.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ