Το βουλγαρικό Κοινοβούλιο άρχισε έρευνα «για παρεμβάσεις Τούρκων και Ρώσων στην πολιτική» της χώρας



Το δημοσίευμα σημειώνει ότι Βούλγαροι βουλευτές ζήτησαν να ερευνηθεί και ο ρόλος της Ελλάδας στη βουλγαρική πολιτική


Φεβρουάριος 19, 2016.


Το βουλγαρικό κοινοβούλιο αποφάσισε να δημιουργήσει προσωρινή εξεταστική επιτροπή για να εξετάσει όλα τα γεγονότα και τις περιστάσεις που σχετίζονται με την υποτιθέμενη παρέμβαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Τουρκίας, στην εσωτερική πολιτική της Βουλγαρίας.




Η πρόταση ψηφίστηκε από 126 βουλευτές, 19 ήταν εναντίον και 13 απείχαν.


Κατά τη συζήτηση ακούστηκαν αιτήματα από βουλευτές για έλεγχο τόσο της εμπλοκής των ΗΠΑ,  στις εσωτερικές υποθέσεις, της Βουλγαρίας  καθώς και της Ελλάδας.



Σοβαρή αντίδραση υπήρξε από το κόμμα ‘Ατάκα’ και συγκεκριμένα από τη βουλευτή Μαγδαλένα Τάσεβα, η οποία τόνισε ότι πρέπει να εξετασθεί η αμερικανική παρέμβαση στην πολιτική της χώρας και όχι η ρωσική: «στη Βουλγαρία δεν υπάρχει ρωσική τράπεζα, ούτε ρωσικό πανεπιστήμιο, ενώ υπάρχουν δύο αμερικανικά πανεπιστήμια» τόνισε η Τάσεβα.



Οι Βούλγαροι βουλευτές που ζήτησαν την εξέταση της παρέμβασης της Ελλάδας στα πολιτικά πράγματα της χώρας αναφέρθηκαν, προφανώς, στις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, τόσο με τις ελληνικές επιχειρήσεις, όσο και με την ύπαρξη των ελληνικών τραπεζών στη Βουλγαρία.



--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ