Σλοβενία και Σερβία ενεργοποιούν το Στρατό για τους πρόσφυγες




Φεβρουάριος 25, 2016.

Λιουμπλιάνα.

 Η Σλοβενία έστειλε στρατεύματα για να ενισχύσουν τους ελέγχους στα σύνορα με την Κροατία, όπως γράφει το κροατικό πρακτορείο Hina.

 

Οι πρώτοι 80 στρατιώτες έχουν ήδη φθάσει σε αστυνομικά τμήματα σε Κόπερ, Νόβο Μέστο, Τσέλιε και Μάριμπορ.


Σε περίπτωση αναπόφευκτης αυτοάμυνας εδόθη εντολή στο στρατό να προβεί σε χρήση βίας.



Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, το κοινοβούλιο της Λιουμπλιάνα υιοθέτησε με συντριπτική πλειοψηφία απόφαση για αποστολή στρατευμάτων στα σύνορα με την Κροατία,  που το  μήκος τους είναι 671 χιλιόμετρα.



Τις τελευταίες ημέρες η Αυστρία έχει επιστρέψει  στη Σλοβενία πάνω από 400 πρόσφυγες, για τους οποίους ακόμη δεν έχουν βρεθεί καταλύματα.




Στη Σερβία



Βελιγράδι.


 Ο σερβικός στρατός θα συμμετάσχει στις προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης των προσφύγων. Αυτό ανακοινώθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκολα Σελάκοβιτς κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Γραφείου Συντονισμού των υπηρεσιών ασφαλείας,  σε σχέση με τη όξυνση των εντάσεων στη λεγόμενη ‘βαλκανική οδό’ μετανάστευσης, σύμφωνα με την Rts.



Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλεξαντάρ Βούτσιτς, ο οποίος ζήτησε από τον πρόεδρο Τόμισλαβ Νίκολιτς να συγκαλέσει αμέσως το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας για να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ