Σλοβάκοι και Τσέχοι αστυνομικοί έφθασαν στη Γευγελή





Φεβρουάριος 5, 2016.

Γευγελή- Σκόπια.

Περίπου πενήντα αστυνομικοί από τη Σλοβακία και την Τσεχία έφθασαν σήμερα στην πόλη Γευγελή του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων και ενώθηκαν με τους εντόπιους συναδέλφους τους, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.


Μαζί τους πήγαν σε περιπολία κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών και επί της εθνικής οδού Γευγελής Σκοπίων καθώς και κατά μήκος των συνόρων με την Ελλάδα.


Σύμφωνα με την αστυνομία των συνόρων, θα πραγματοποιούν  κοινές περιπολίες και σήμερα, μάλιστα, εντόπισαν περίπου είκοσι άτομα που πέρασαν παράνομα τα σύνορα της χώρας. Μία τέτοια ομάδα συνάντησαν στο Μιράβτσι.


Εντόπισαν ακόμη, και μια τριμελή οικογένεια που πήγαινε με τα πόδια προς την κατεύθυνση της Σερβίας και στερούνταν εγγράφων. Ισχυρίστηκαν ότι τους τα είχαν κλέψει.


Οι αστυνομικοί λένε ότι οι περισσότεροι μετανάστες  που περνούν παράνομα τα σύνορα, διατείνονται ότι έρχονται από περιοχές που βρίσκονται σε πόλεμο, αλλά κανείς από αυτούς δεν έχει προσωπικά έγγραφα για επαλήθευση της ταυτότητάς τους. Αυτό είναι ένα αρνητικό στοιχείο και κατανέμονται σε αυτούς που πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα από την οποία ήρθαν.


Εκτός από τη Σλοβακία και την Τσεχική Δημοκρατία, έχουν στείλει αστυνομικές μονάδες στα σύνορα με την Ελλάδα, η Σλοβενία, η Σερβία, η Κροατία και η Ουγγαρία, οι οποίοι βοηθούν στην αντιμετώπιση της ροής των μεταναστών, σημειώνει το δημοσίευμα.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ