Η Αυστρία θα στείλει στρατιώτες στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα



Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας,Σεμπάστιαν Κουρτζ, δήλωσε από το Βελιγράδι, ότι η χώρα του προτίθεται να στείλει στρατιώτες στα ελληνοσκοπιανά σύνορα για έλεγχο στην εισροή των μεταναστών

Φεβρουάριος 10, 2016.

Βελιγράδι.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε σήμερα (χθες) ότι εάν μια χώρα της βαλκανικής οδού για τους μετανάστες κλείσει τα σύνορά της, η Σερβία θα αναγκασθεί να λάβει μια τέτοια απόφαση για τα σύνορα της με τα Σκόπια.


Ο Ντάτσιτς  σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτζ, τόνισε ότι οι μετανάστες δεν μπορούν να παραμένουν στη Σερβία.


«Είναι σημαντικό οι χώρες να ενημερώνει η μία την άλλη σχετικά με τους μετανάστες για να μην υπάρξουν εκπλήξεις, αλλά μια ανοικτή πολιτική», είπε ο Σέρβος υπουργός.


Ο αυστριακός υπουργός τόνισε ότι η χώρα του μπορεί με συνέπεια να υποδέχεται τους πρόσφυγες σύμφωνα με τον προγραμματισμό  της.


Δήλωσε ότι φέτος η Αυστρία θα έχει ως ανώτατο όριο αποδοχής  37.500 πρόσφυγες.


 «Εάν θέσουμε σαφή όρια για την υποδοχή των προσφύγων κατά μήκος της δυτικής βαλκανικής οδού, θα δημιουργηθεί μια νέα κατάσταση και ο στόχος είναι να σταματήσουν οι πρόσφυγες στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα», τόνισε ο Κούρτζ.


Πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό για τη Σερβία να συμπεριληφθεί σε αυτήν την αρχή και ανέφερε ότι ένας αριθμός αυστριακών στρατιωτών και αξιωματικών της αστυνομίας θα αποσταλούν  στα ελληνο- σκοπιανά σύνορα.


«Πιστεύουμε ότι οι πρόσφυγες πρέπει να σταματήσουν στα ελληνο – σκοπιανά σύνορα. Η ταχύτερη μεταφορά τους στα αυστριακά σύνορα δεν είναι λύση», είπε ο Κούρτζ.


Ο Ντάτσιτς δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Εξωτερικών δεν ασχολείται με το ζήτημα αυτό.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ