Συρία: Οι Κούρδοι διώχνουν τις ομάδες της αντιπολίτευσης από το βόρειο Χαλέπι




Φεβρουάριος 8, 2016.

Ο τακτικός συριακός στρατός και οι Κούρδοι συνεχίζουν την πρόοδό τους στο βόρειο τμήμα της Συρίας πλησιάζοντας στα προπύργια της αντιπολίτευσης στην ύπαιθρο του Χαλεπίου και βορειότερα στα σύνορα με την Τουρκία, όπως σημειώνει το αιγυπτιακό ‘ράδιο Σαβά’.



Το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε τη Δευτέρα ότι οι κουρδικές Ομάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG) έχουν υπό τον έλεγχό τους πολλά χωριά και κωμοπόλεις στην περιοχή που έχουν αυξηθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών.


Ο επικεφαλής του συριακού Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντούλ-Ραχμάν, ανέφερε ότι οι Κούρδοι και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έκλεισαν μια συμφωνία για την αποχώρηση των παρατάξεων από την περιοχή, κατόπιν προτροπής και αιτήσεων των χωρικών, προκειμένου να μην γίνουν στόχοι της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.


Το Παρατηρητήριο σημειώνει ότι οι Κούρδοι της Συρίας έχουν επεκτείνει τη ζώνη ελέγχου τους σε αυτό που αποκαλείται ‘επαρχία Αφρίν’, όπως  αναφέρει το δημοσίευμα.


Εν τω μεταξύ, ο τακτικός στρατός της Συρίας έχει προωθηθεί στα οχυρά των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, βόρεια από το Χαλέπι και ανέλαβε τον έλεγχο όλης της περιοχής στην Ταλ Ριφάτ το βράδυ της Κυριακής.

Ο Αμπντούλ Ραχμάν τόνισε ότι τα συριακά στρατεύματα έχουν προχωρήσει βόρεια για να ελέγξουν τα σύνορα ώστε να εμποδίσουν οποιαδήποτε διείσδυση τρομοκρατών ή όπλων  από την Τουρκία.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ