Χιλιάδες συμμετείχαν σε αντι-Ισλαμικά συλλαλητήρια στην Ευρώπη




Φεβρουάριος 7, 2016.

Το κίνημα 'Pegida' διοργάνωσε συλλαλητήρια το Σάββατο, προτρέποντας τους υποστηρικτές του να παρελαύνουν με το λάβαρο που γράφει η «Ευρώπη Φρούριο».



Διαμαρτυρίες έγιναν  στη Δρέσδη της Γερμανίας, στην Πράγα, στο Άμστερνταμ, στο γαλλικό λιμάνι του Καλαί, στο Δουβλίνο, στο Μπέρμιγχαμ- κεντρική Αγγλία, στην Μπρατισλάβα, τη Βαρσοβία, το Μονπελιέ της Γαλλίας, το Γκράτζ της Αυστρίας και στο Μπάρνο της Τσεχίας.


Σε πολλές διαμαρτυρίες οργανώθηκαν αντι-διαμαρτυρίες κατά των οπαδών του Pegida.
Οι διαμαρτυρόμενοι στις διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις φώναζαν συνθήματα κατά των ‘εξισλαμισμού της Ευρώπης’.


Οι αντι-διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα «καμία θέση για τους Ναζί», «δεν θέλουμε ξενοφοβία», «όχι στη δημαγωγία του Pegida”.


 Οι υποστηρικτές του κινήματος Pegida αντέτειναν «Οι Ευρωπαίοι πατριώτες κατά του εξισλαμισμού της Δύσης».


Στο Άμστερνταμ οι αντι-διαδηλωτές έφεραν συνθήματα που έγραφαν «πρόσφυγες καλώς ήρθατε» και «Οι ισλαμιστές δεν είναι ευπρόσδεκτοι».


Το κίνημα ‘Pegida’ ξεκίνησε στη Γερμανία στα μέσα του 2014 και έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες  της Ευρώπης, σε μια περίοδο που η γηραιά ήπειρος παλεύει με τη χειρότερη προσφυγική κρίση από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως σημειώνει το ‘Dunya Bulteni’.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ