Σλάβοι Σκοπίων: Η χώρα μας είναι βιβλική…




Επιγραφή που αναφέρεται στο όνομα «Macedonis» εκτίθεται στο μουσείο του Δυρραχίου και είναι της ρωμαϊκής εποχής, γράφει το δημοσίευμα.

Φεβρουάριος 27, 2016.


Δεν είναι γνωστό που βρέθηκε το αρχαιολογικό αντικείμενο, αλλά οι λέξεις που υπάρχουν σε αυτό δείχνουν ότι  εκεί ζούσαν Μακεδόνες, που άφησαν τα σημάδια τους στα κτήρια τους, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων που θεωρεί τους Μακεδόνες ως προγόνους τους (των …Σλάβων).




«Στα παλιά βιβλία και στους χάρτες παρουσιάζονται οι Μακεδόνες ως ξεχωριστά άτομα, διαφορετικά από τις άλλες βαλκανικές χώρες. Επίσης,  βάσει των αρχαιολογικών επιγραφών μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το έδαφος  και τα όρια που φέρουν το όνομα Μακεδονία, πάντοτε είναι γραμμένο με σαφήνεια από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα.



 «Υπάρχει, δηλαδή, μια συνέχεια 3.000 ετών του ονόματός της χώρας μας και των ανθρώπων που δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα των Βαλκανίων», γράφει το δημοσίευμα και θα τονίσει: 




«Αυτό επιβεβαιώνει ότι η «Μακεδονία», η χώρα μας είναι αρχαία και βιβλική χώρα».




« Βέβαια, ανάλογα με τη δύναμη του κράτους, τα όρια της Μακεδονίας ήταν ασταθή. Μεγαλύτερη έκταση κατέλαβε την εποχή του Αλεξάνδρου του Γ΄ του Μεγάλου (336-323 π.Χ.) όταν η Μακεδονία επεκτάθηκε μέχρι το Δούναβη και αργότερα μέχρι τον Ινδό ποταμό. Αλλά μετά το θάνατό του κατέρρευσε η Μακεδονική Αυτοκρατορία και τα σύνορα του Βασιλείου εξανεμίστηκαν. 


 Στην Ιστορία τα κοινώς αποδεκτά όρια της Μακεδονίας τα είχε δημιουργήσει ο Φίλιππος ο Β΄. Έφθαναν μέχρι τον Πηνειό ποταμό στην περιοχή της Θεσσαλίας, περιλάμβανε το Αιγαίο και τη Χαλκιδική και το νησί της Θάσου. Δυτικά έφθανε μέχρι την Αδριατική θάλασσα που οι Ρωμαίοι αποκαλούσαν «Μακεδονική Θάλασσα» και περιλαμβάνονταν επίσης οι πόλεις Δυρράχιο και Απολλωνία».



‘Στην πραγματικότητα  η Μακεδονία κατά την αρχαιότητα αποτελούσε το κεντρικό τμήμα της Βαλκανικής Χερσονήσου. Βρισκόταν ανάμεσα στη Θράκη στα ανατολικά και την Αδριατική  Θάλασσα στα δυτικά και τη Θεσσαλία στα νότια, όπως σημειώνει και ο Στράβων, ενώ συνόρευε με τη Δαρδανία και την Ιλλυρία’, σημειώνει το σκοπιανό ‘μορφωτικό’  δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ