Καταστράφηκε η τουρκική φάλαγγα στη Συρία




Φεβρουάριος 15, 2016.


Η ομάδα των  Τούρκων ενόπλων που συνόδευαν φορτηγά με πυρομαχικά, η οποία εισέβαλε στο συριακό έδαφος, σε μια προσπάθεια να φθάσει στο Τέλ Ριφάτ, 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα Τουρκίας- Συρίας, καταστράφηκαν,  όπως ανέφερε μια πηγή της πολιτοφυλακής.



«Στο Τέλ Ριφάτ είχαν σταλεί ενισχύσεις από το τουρκικό έδαφος. Ήταν συνολικά 300 ένοπλοι και φορτηγά με πυρομαχικά. Η φάλαγγα ερχόταν από την Τουρκία ακολουθώντας τη διαδρομή Σύνορα- Τελ Ριφάτ- Αζάζ,  αλλά έπεσαν σε αεροπορική επίθεση. Οι περισσότερες ενισχύσεις καταστράφηκαν. Κάποιοι κατάφεραν να φθάσουν μέχρι την πόλη», δήλωσε η πηγή στο Ria Novosti.



Νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας, Κούρδοι μαχητές της Συρίας, εισέβαλαν στην πόλη Τέλ Ριφάτ, ένα από τα μεγαλύτερα οχυρά της ένοπλης αντιπολίτευσης στο βόρειο Χαλέπι.



Πριν, έγινε γνωστό ότι οι δυνάμεις της πολιτοφυλακής του συριακού λαού αγωνίζονταν να κινηθούν προς την πόλη Τελ Ραφάτ, καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις είχαν αναλάβει πλήρως τον έλεγχο της συνοικίας Καφρ Νάγια, νότια της πόλης.



Η Καφρ Νάγια βρίσκεται στην επαρχία του Χαλεπίου, νότια της Τελ Ραφάτ, όπου την παραμονή έφθασαν περίπου 400 ισλαμιστές από την ομάδα «Φαϊλάκ αλ Σάμ». Όπως αναφέρθηκε,  έρχονταν ενισχύσεις για αυτούς από την Τουρκία. Οι δυνάμεις αυτές αγωνίζονται στο πλευρό της ομάδας της Αλ Κάιντα «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» κατά των κυβερνητικών στρατευμάτων.



Σημειώνεται ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις την περασμένη εβδομάδα ανέκτησαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος των συνόρων με την Τουρκία στην επαρχία της Λαττάκειας.



Όπως είχε επανειλημμένα τονισθεί από τους εκπροσώπους των συριακών ενόπλων δυνάμεων,  προτεραιότητα δόθηκε στην αποκοπή  της παροχής ενισχύσεων και πυρομαχικών από την Τουρκία.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ