Κοσσυφοπέδιο: Πολεμικό τοπίο με δακρυγόνα στο Κοινοβούλιο




Φεβρουάριος 19, 2016

Η κοινοβουλευτική συνεδρίαση στο Κοσσυφοπέδιο διεκόπη σήμερα, για άλλη μια φορά μετά την έναρξη  της , όταν μέλη της αντιπολίτευσης πέταξαν δακρυγόνα στην αίθουσα. 



Το περιστατικό συνέβη, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Κοσόβου, όταν ο πρόεδρος  έδωσε το λόγο  στο βουλευτή,  Βισάρ Ιμέρι του κόμματος της «Αυτοδιάθεσης».



Η αντιπολίτευση είχε ανακοινώσει από νωρίς ότι θα  εμποδίσει τη σημερινή συνεδρίαση του Κοινοβουλίου.



Ήδη, μπροστά από το κτήριο του Κοινοβουλίου στην Πρίστινα, είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, που απαίτησαν πρόωρες εκλογές και ακύρωση της συμφωνίας με την Κοινότητα των Σερβικών Δήμων καθώς και την οριοθέτηση των συνόρων με το Μαυροβούνιο.



Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας παρεμπόδισαν τους διαμαρτυρόμενους να εισέλθουν στο Κοινοβούλιο.



Δακρυγόνα στην κοινοβουλευτική αίθουσα του Κοσσυφοπεδίου είχαν ριχθεί και σε προηγούμενες συνεδριάσεις που αφορούσαν συζητήσεις για τη συμφωνία με τη Σερβία.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ