Ρωσία: «Η Τουρκία τροφοδοτεί το ‘ισλαμικό κράτος’ στη Συρία μέσω της Αζάζ»




Φεβρουάριος 16, 2016.

Μόσχα.

Η Τουρκία αποφάσισε να μην αφήσει τη συριακή πόλη Αζάζ να πέσει στα χέρια των κουρδικών δυνάμεων, επειδή βρίσκεται στη διαδρομή τροφοδοσίας που χρησιμοποιείται από την Άγκυρα για στήριξη του ISIS, ανακοίνωσε την Τρίτη το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως σημειώνει η ‘Daily Star’.



Η Τουρκία, εξάλλου, κατηγόρησε τη Ρωσία τη Δευτέρα για «προφανές έγκλημα πολέμου» μετά τις πυραυλικές επιθέσεις στη βόρεια Συρία κατά τις οποίες σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι και προειδοποίησε την κουρδική πολιτοφυλακή ‘YPG’ ότι θα αντιμετωπίσει «τις πιο σκληρές αντιδράσεις» εάν καταλάβει την πόλη Αζάζ, κοντά στα σύνορα με τη Τουρκία.



«Μερικοί από τους εταίρους μας, κυριολεκτικά μας εκλιπαρούν «να μην αγγίξουμε το ‘διάδρομο που είναι λίγο μικρότερος από 100 χιλιόμετρα από τα συρο-τουρκικά σύνορα γύρω από την Αζάζ», είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, όπως είπε ανεπίσημα, αναφέροντας την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της που δραστηριοποιούνται στη Συρία.



«Προφανώς (αυτή η έκκληση ) έχει ως στόχο να εξασφαλισθεί η συνέχεια της καθημερινής προμήθειας για το ‘ισλαμικό κράτος’, την ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’ και άλλες τρομοκρατικές ομάδες,  με όπλα, πυρομαχικά και τρόφιμα από την Τουρκία μέσω αυτής της περιοχής καθώς επίσης, να παραμείνει ανοικτή αυτή η δίοδος για τους τρομοκράτες», είπε.



Νωρίτερα την Τρίτη το Κρεμλίνο απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες από την Τουρκία ότι ρωσικές βόμβες έπληξαν ιατρικές εγκαταστάσεις και σχολεία στη βόρεια Συρία, λέγοντας ότι οι κατηγορίες αυτές δεν έχουν καμία βάση.



Για το ίδιο θέμα, το Press TV κατηγόρησε τις ΗΠΑ, ότι βομβάρδισαν νοσοκομείο και σχολεία στη βόρεια Συρία, σκοτώνοντας αμάχους με πρόδηλο στόχο τη ματαίωση των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία.
--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ