Ο Ερντογάν εκβιάζει τους Αμερικανούς, αλλά, απειλείται με διαμελισμό η Τουρκία…
Φεβρουάριος 20, 2016.

Η Τουρκία έχει απειλήσει να κλείσει την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Ιντσιρλίκ, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν αναγνωρίσουν την κουρδική οργάνωση ‘Μονάδα Λαϊκής Προστασίας’(YPG) ως τρομοκρατική οργάνωση.
 

Αυτό δήλωσε ο Σεφέρ Μάλκοτς [Şeref Malkoç],  σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας ‘Γενί Σαφάκ’.

 

 

Ο Μάλκοτς είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία έχουν καταλήξει σε συμφωνία για το θέμα της Συρίας, με στόχο να αποφευχθεί η ενίσχυση της Τουρκίας.«Υπάρχει μια επιθυμία να διαμελίσουν την Τουρκία, τόσο από τη Ρωσία όσο και από το Ιράν, δυστυχώς υπάρχει (η επιθυμία αυτή) και μεταξύ των συμμάχων», είπε ο σύμβουλος του Ερντογάν.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ