Ο Καναδάς αποχωρεί από το Διεθνή Συνασπισμό κατά του ‘Ισλαμικού κράτους’




Φεβρουάριος 8, 2016.

 Ο Καναδάς θα παύσει τη συμμετοχή του σε πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της τρομοκρατικής  οργάνωσης ‘Ισλαμικό Κράτος’ (Daesh) το αργότερο μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου.



Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου  ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τρουντό σε τηλεοπτική εκπομπή του CBC.


«Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι, ενώ οι αεροπορικές επιδρομές μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες για την επίτευξη βραχυπρόθεσμων στόχων, δεν  βοηθούν στην επίτευξη της σταθερότητας», είπε στη συνέντευξή του.


Σύμφωνα με τον Τρουντό, η χώρα θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον περιορισμό των μαχητών του Ντάες. Αυτό θα επιτευχθεί με την αύξηση των ειδικών στον Καναδά και την κατάρτιση των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι η Οττάβα θα συνεχίσει να συμμετέχει σε ανθρωπιστικές αποστολές.


Το ρωσικό δημοσίευμα αναφέρει ότι σήμερα κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ βρίσκονται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής περίπου 600 Καναδοί στρατιώτες και περίπου 70 των ειδικών δυνάμεων που εκπαιδεύουν τις κουρδικές ομάδες.


Η Καναδική Πολεμική Αεροπορία, για πρώτη φορά πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία στις 8 Απριλίου του 2015, ενώ στο Ιράκ είχε ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2014.



--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ