Προειδοποίηση MİT για τρομοκρατικές επιθέσεις σε τουρκικά αεροδρόμια




Φεβρουάριος 17, 2016.
Μετά τους βομβαρδισμούς του τουρκικού πυροβολικού κατά στόχων των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας των Κούρδων της Συρίας (YPG), που άρχισαν από τις 13 Φεβρουρίου,  όπου σκοτώθηκαν περίπου 100  Κούρδοι, όπως εκτιμά το δημοσίευμα, οι Κούρδοι αποφάσισαν να προβούν σε τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα στην Τουρκία.


Ο τουρκικός οργανισμός πληροφοριών (MİT ),  ανέφερε ότι οι πληροφορίες του, λένε για περίπου 14  Κούρδους από τη Συρία,  οι οποίοι έχουν διεισδύσει στο τουρκικό έδαφος και ετοιμάζονται να προβούν σε τρομοκρατικές πράξεις.

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δημοσιεύουν, μάλιστα και τα ονόματα των Κούρδων που εισήλθαν στο τουρκικό έδαφος και σημειώνουν ότι είναι μέλη του κουρδικού Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).

Η γνωστοποίηση της εκτίμησης της MİT  έγινε γνωστή με την αποστολή σχετικού εγγράφου σε αεροδρόμια της χώρας, για να λάβουν έκτακτα μέτρα ασφάλειας, κυρίως σε αυτά που υπάρχουν αφίξεις από την Ευρώπη ή τις χώρες του Κόλπου.
 
Αναφέρονται τα αεροδρόμια της Άγκυρας, Κωνσταντινούπολης, Αδάνων, Αττάλειας κ.ά. σε συνολικά 20 τουρκικές επαρχίες.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ