Τουρκία: Η MİT είχε προειδοποιήσει για την επίθεση στην Άγκυρα




Φεβρουάριος 18, 2016.

Η τουρκική εθνική υπηρεσία πληροφοριών (MİT),  είχε επιστήσει την προσοχή για τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα πριν από ενάμισι μήνα, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.




Συγκεκριμένα η MİT έστειλε γραπτή προειδοποίηση στις 7 Ιανουαρίου 2016 ότι σε κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης βρίσκονται  κρατικά κτήρια, η προεδρία, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού και κτήρια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και του αρχηγείου της αστυνομίας και ζητούσε από τα αρμόδια θεσμικά όργανα να είναι έτοιμα στο ενδεχόμενο  τρομοκρατικής επίθεσης.



Σύμφωνα με το CNN TÜRK η προειδοποίηση είχε γίνει τόσο στην Άγκυρα, όσο στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, εφιστώντας την προσοχή σε βομβιστές αυτοκτονίας ή παγίδευση οχημάτων.



Όσο για την επίθεση που έγινε χθες στο όχημα μεταφοράς προσωπικού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην Άγκυρα, είχε αναφέρει η MİT την τήρηση της ασφάλειας σε όλη τη διαδρομή των οχημάτων που μεταφέρουν προσωπικό του στρατού ή της αστυνομίας.



Προφανώς οι οδηγίες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών δεν ακολουθήθηκαν.
--




               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ