Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας έκανε πίσω στο «Open House» για τους πρόσφυγες




Φεβρουάριος 1, 2016.

Υποχώρησε από τις θέσεις του για τους πρόσφυγες ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Γιούχα Σιπίλα για τις στέγαση των οικογενειών των προσφύγων στο βορεινό μέρος της χώρας «για λόγους ασφαλείας», όπως είπε, σημειώνει  η αραβική ‘Σκάι Νιουζ’.



Ο Σιπίλα με δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο, το απόγευμα της Κυριακής, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει την υπόσχεση που είχε κάνει τον περασμένο Σεπτέμβριο, τότε που ήταν υποστηρικτής της φιλοξενίας των προσφύγων από τη Μέση Ανατολή. Την μη απόδοση ασύλου από τη Φινλανδία στους πρόσφυγες την δικαιολόγησε με τη φράση «λόγοι ασφαλείας».



Ωστόσο, ο Σιπίλα, πρώην στέλεχος εταιρείας τηλεπικοινωνιών της χώρας, είπε ότι θα στηρίξει τις οικογένειες των προσφύγων με άλλες μορφές, μέχρι να αλλάξει η κατάσταση, αφού παρουσιάσθηκαν πολλά κρούσματα επιθέσεων από αλλοδαπά στοιχεία.



«Ζήτησα από τους εμπειρογνώμονες ασφαλείας να εκτιμήσουν την κατάσταση καθώς με τη δημοσιότητα που έλαβε η προστασία  των προσφύγων, έγινε τελικά ακατάλληλη, ώστε να υλοποιηθεί την παρούσα χρονική στιγμή».



Ο Σιπίλα είχε προκαλέσει διαμάχη λέγοντας τον Σεπτέμβριο ότι  θα ανοίξει το σπίτι του, στη γενέτειρά του, στη βόρεια Φινλανδία, μια τοποθεσία που δεν προτιμάται από τους πρόσφυγες.



Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας έχει και ένα σπίτι κοντά στην πρωτεύουσα, Ελσίνκι, εκτός από την έδρα της κυβέρνησης, σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται το Ρόιτερ.



Πολλά δημόσια πρόσωπα και πολιτικοί κατηγόρησαν τον Σιπίλα ότι ενθαρρύνει τους πρόσφυγες να έρθουν στην Φινλανδία, μετά τις θέσεις του ότι προτίθεται να τους φιλοξενήσει.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ