Η Ρωσία στέλνει την Πέμπτη στο Ιράν το S-300




Φεβρουάριος 17, 2016.


Ο Ιρανός υπουργός Άμυνας, Χοσεΐν Ντεχγκάνς, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στη Μόσχα, την Πέμπτη σε ειδική τελετή θα παραλάβει την πρώτη παρτίδα του  αντιπυραυλικού συστήματος των S-300  για το Ιράν, όπως αναφέρει το Σπούτνικ.




«Ο Χοσεΐν Ντεχγκάνς θα παραστεί στην τελετή της αποστολής του S-300 την Πέμπτη στο Αστραχάν», δήλωσε η πηγή. Όπως έγινε γνωστό  τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας θα μεταφερθούν στο Ιράν μέσω της Κασπίας Θάλασσας, σε μία από τις πύλες του Αστραχάν.


Ο Ιρανός υπουργός Άμυνας, όπως δήλωσε στο κανάλι Vesti.ru,  η Τεχεράνη σκοπεύει να συνεχίσει τη στρατιωτική-τεχνική συνεργασία με τη Ρωσία.



Η Ρωσία και το Ιράν είχαν υπογράψει το 2007 σύμβαση για την προμήθεια των ρωσικών S-300 που κοστίζουν περίπου $ 900 εκατομμύρια.



Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, τον Απρίλιο του 2015 υπέγραψε διάταγμα που καταργεί την απαγόρευση προμήθειας των εν λόγω συγκροτημάτων στο Ιράν.



Τον Ιούνιο, ο βοηθός του προέδρου, για θέματα στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας, Βλαντίμιρ Κόζιν, δήλωσε ότι η Μόσχα και η Τεχεράνη ετοιμάζουν μία σύμβαση για την προμήθεια των S-300.



Παράλληλα, τόνισε ότι τα νέα S-300 έχουν αλλάξει σημαντικά και έχουν βελτιωθεί σε απόδοση.



Νωρίτερα το Υπουργείο Άμυνας του Ιράν δήλωσε ότι η παράδοση της πρώτης παρτίδας των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων θα σταλούν το πρώτο τρίμηνο του 2016, όπως σημειώνει το Ria.ru.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ