Τουρκμένοι και Άραβες εντάχθηκαν στο YPG






Φεβρουάριος 21, 2016.

GIRÊ SPΠ(στα κουρδικά η πόλη Τελ Αμπιάντ).

Άραβες και Τουρκμένοι από τη Συρία,  εντάχθηκαν στις δυνάμεις των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας των Κούρδων (YPG) για να ολοκληρώσουν ένα πρόγραμμα στρατιωτικής εκπαίδευσης ενός μηνός στην στρατιωτική ακαδημία της πόλης  Γκίρε Σπι (Τελ Αμπιάντ).



Εκτός από την εκμάθηση της χρήσης των όπλων και την ανάπτυξη στρατιωτικών δεξιοτήτων, οι μαχητές των YPG παρακολουθούν μαθήματα σχετικά με την ιστορία της Συρίας, τις σχέσεις μεταξύ των λαών, τη σημασία της εκπαίδευσης, το ρόλο των γυναικών στη κοινωνία και στο στρατό, την επαναστατική ηθική και την κατανόηση της συντροφικότητας μεταξύ των αγωνιστών των YPG.
 


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όπως σημειώνει το κουρδικό ‘Χαβάρ Νιουζ’,  είναι αφιερωμένο στη μνήμη του μαχητή των YPG, Şehîd Ahmed Xelîl El-Xelef.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ