Τουρκία: Προειδοποίηση για «θάλασσα αίματος» στις 20 Μαρτίου


φωτό από την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα, στις 13 Μαρτίου 2016

Μάρτιος 14, 2016.

Οι τουρκικές αρχές έχουν δημοσιεύσει  μια ανακοίνωση προειδοποιώντας  για τρομοκρατικές επιθέσεις από κουρδικές οργανώσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται και η οργάνωση του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ), που φέρεται  ότι σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν σε όλη την Τουρκία, στις 20 Μαρτίου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τζουμχουριέτ», που επικαλείται τις αρχές επιβολής του νόμου.



Η ανακοίνωση εστάλη στα τμήματα των δυνάμεων ασφαλείας και της αστυνομίας τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά την επίθεση στην Άγκυρα, από την οποία τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.




«Το PKK και κουρδικό Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης, θέλουν να μετατρέψουν την Τουρκία σε θάλασσα αίματος στις 20 Μαρτίου με το σχεδιασμό μιας σειράς μαζικών τρομοκρατικών επιθέσεων», αναφέρει το δημοσίευμα.




Η τουρκική αστυνομία φέρεται να ψάχνει για 20 αυτοκίνητα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε νέες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας.




Η προειδοποίηση των τουρκικών αρχών καλεί τα όργανα επιβολής του νόμου να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή επαγρύπνηση, ειδικά στην περιοχή του Κοινοβουλίου, σε γραφεία της  κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος, πρεσβείες, εμπορικά κέντρα, τουριστικά σημεία και συγκοινωνιακούς σταθμούς.




Ο Ντερμιτάς αρνείται συμμετοχή των Κούρδων στην επίθεση




Νωρίτερα τη Δευτέρα,  ο επικεφαλής του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών, Σελαχατίν Ντερμιτάς, δήλωσε ότι το PKK δεν συμμετείχε στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα, αλλά ότι η έκρηξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για να παρέμβει η Τουρκία στις υποθέσεις γειτονικών κρατών,





Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα, η τουρκική πολεμική αεροπορία προέβη σε ισχυρό βομβαρδισμό κουρδικών θέσεων στο όρος Καντίλ του βόρειου Ιράκ, ως αντίποινα για την τρομοκρατική επίθεση στην τουρκική πρωτεύουσα.

--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ