«Ισλαμικό κράτος»: Διέρρευσαν δεδομένα για 22 χιλιάδες τζιχαντιστές




Μάρτιος 10, 2016.

Το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι «Sky News» ανέφερε ότι κατέχει στοιχεία  για 22.000 τζιχαντιστές, από δεδομένα του ‘Ισλαμικού κράτους’ που διέρρευσαν.




 Ένας απογοητευμένος, πρώην μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης,  έχει κλέψει από τη  Συρία ένα ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης με τα δεδομένα, όπως ανέφερε  ο σταθμός, την Τετάρτη.



Σύμφωνα με το «Sky News», ο πρώην μαχητής  έχει καταφέρει να κλέψει τα στοιχεία, από τον επικεφαλής του μηχανισμού εσωτερικής ασφάλειας της οργάνωσης.



 Ο πληροφοριοδότης αποκαλούσε τον εαυτό του  Αμπού Χαμέντ, και βρισκότανε με τους  αντάρτες της Συρίας στο ‘ισλαμικό κράτος’. 



Ο τζιχαντιστής επέστρεψε πρόσφατα, απογοητευμένος από την ένταξή του, επειδή η οργάνωση δεν τηρεί τους ισλαμικούς κανόνες όπως πίστευε. 



Σύμφωνα με αυτόν,  το ‘ισλαμικό κράτος’  θα μετεγκατασταθεί από τη σημερινή έδρα της Συρίας Ράκα,  σε κεντρικές περιοχές της ερήμου της χώρας και, τελικά, στο Ιράκ, όπου η τρομοκρατική οργάνωση έχει τις ρίζες της.



Η τηλεόραση «Sky News» έχει μία λίστα βομβιστών αυτοκτονίας, οι οποίοι έχουν εκπαιδευθεί για την πρόκληση επιθέσεων αυτοκτονίας.
Μεταξύ αυτών είναι πολλοί που προέρχονται από την Υεμένη, τη Λιβύη, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.



Σύμφωνα με τα αποθηκευμένα δεδομένα, υπάρχουν σήμερα στο Ισλαμικό κράτος μαχητές που προέρχονται από 51 χώρες.



Στα στοιχεία των τρομοκρατών  που είναι καταγεγραμμένα, περιέχονται η φωτογραφία του, το όνομά του, η διεύθυνσή του, αριθμός τηλεφώνου και στοιχεία της οικογένειάς του. Ο υποψήφιος πρέπει να απαντήσει σε συνολικά 23 ερωτήσεις, όπως διαπιστώνεται από τις εγγραφές αυτές.



Οι εγγραφές  είναι πάρα πολλές με άγνωστα άτομα από όλον τον κόσμο.
Ωστόσο η  εφημερίδα «Daily Mail», αναφέρει ότι  μέχρι τώρα έγινε γνωστό ότι υπάρχουν  μαχητές:  485 από τη Σαουδική Αραβία, 375 από την Τυνησία, 140 από το Μαρόκο, 101 από την Αίγυπτο, 35 από τη Γαλλία, 18 από τη Γερμανία, 16 από το Ηνωμένο Βασίλειο και τέσσερις από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Περαιτέρω 126 είναι από το Λίβανο, το Βέλγιο, την Αυστραλία, την Ολλανδία, τη Ρωσία και το Αφγανιστάν.



Το «Sky News» ανέφερε ότι έχει, ήδη, ενημερώσει τις αρχές.
Ο εμπειρογνώμονας ασφαλείας, Σάσανκ Γιόσι από το ανεξάρτητο βρετανικό ερευνητικό Ινστιτούτο «Rusi» χαρακτήρισε τα στοιχεία αυτά ως ‘χρυσορυχείο’ για τη δίωξη των πιθανών τρομοκρατών όταν θα επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ