Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Συνομιλίες Ισραήλ - Τουρκίας για πώληση φυσικού αερίου- 2 δις ετησίως
Μάρτιος 22, 2016.

Μετά την κρίση με τη Ρωσία, η Τουρκία άρχισε το «κυνήγι» για εναλλακτικές πηγές  φυσικού αερίου και βρίσκεται σήμερα σε διαπραγματεύσεις με τις ισραηλινές επιχειρήσεις και τις τράπεζες- το εκτιμώμενο ποσό της συμφωνίας λέγεται ότι είναι της τάξης των δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, γράφει το τουρκικό ‘παγκόσμιο δελτίο’.
Η ‘Noble Energy’ η ‘Delek Group’, εταίροι στην εξόρυξη του ισραηλινού φυσικού αερίου από την θαλάσσια περιοχή Λεβιάθαν επιδιώκουν να αυξήσουν στα $ 3.5B- $ 4 δις τις εξαγωγές και βρίσκονται σε συνομιλίες με τις τράπεζες σχετικά με τα σχέδια χρηματοδότησης, γράφει το δημοσίευμα επικαλούμενο το ‘Bloomberg’.


Για την κάλυψη του 65 τοις εκατό του έργου θα απαιτηθεί δάνειο από πέντε τράπεζες-  από την Citigroup, την  HSBC, την BNP Paribas, την  JP Morgan και γίνονται, επίσης, συνομιλίες με την Natixis.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: