Η Τσεχία αρνείται τη χορήγηση στην Τουρκία 3 δις για τους πρόσφυγες




Μάρτιος 7, 2016.

Ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, αντέδρασε αρνητικά στη χορήγηση από την ΕΕ προς την Τουρκία, τρία δισεκατομμύρια ευρώ για τους πρόσφυγες, γράφει η συριακή «Πατρίδα».



Ο Ζέμαν τόνισε ότι «η Τουρκία δεν προτίθεται να κάνει τίποτε για τους μετανάστες, γιατί εάν ήθελε θα συλλάμβανε τους διακινητές και θα τους έριχνε στη φυλακή», είπε χαρακτηριστικά.



Η Τουρκία έχει υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση το Νοέμβριο του περασμένου έτους μια συμφωνία που θα συγκρατεί τη ροή των μεταναστών, με αντάλλαγμα  βοήθεια  ύψους 3 δις ευρώ, αλλά δεν έχει επιτευχθεί κανένα αποτέλεσμα από τότε και αυτό πυροδότησε την απογοήτευση μεταξύ των Ευρωπαίων, γράφει η αραβική εφημερίδα.



Στο μεταξύ, η Τουρκία έχει δηλώσει τη προθυμία της να υπογράψει συμφωνία με 14 χώρες για την εισδοχή απελαθέντων παράνομων μεταναστών στο έδαφός της.
Το τελευταίο έτος περισσότεροι από 1,25 εκατομμύρια άνθρωποι διακινήθηκαν από την Τουρκία προς την Ελλάδα ζητώντας άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ