Σερβία: Ο Βόισλαβ Σέσελι έκαψε σημαίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ




Μάρτιος 10, 2016.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Βελιγραδίου, ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώθηκε η δίκη του αρχηγού του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS),  που αφορούσε  την έκδοσή του στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.



Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο δικαστής  για την προκαταρκτική διαδικασία του Τμήματος Εγκλημάτων Πολέμου, ακύρωσε την ακρόαση Σέσελι για διαδικαστικούς λόγους και όπως ενημερώθηκε ο αρχηγός του SRS η νεα ημερομηνία ακρόασης θα καθοριστεί αργότερα, σύμφωνα με το δικαστήριο.



Ο Βόισλαβ Σέσελι πήγε μπροστά από το Ανώτερο Δικαστήριο του Βελιγραδίου και πυρπόλησε σημαίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, εν μέσω πολλών  υποστηρικτών του που ήρθαν να τον συμπαρασταθούν.




Το Δικαστήριο της Χάγης διέταξε την κυβέρνηση της Σερβίας να εξασφαλίσει την παρουσία του Σέσελι στις 31 Μαρτίου για την καταδίκη του. Ο αρχηγός του SRS έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν θα πάει οικειοθελώς στη Χάγη, όπως σημειώνει το πρακτορείο Beta.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ