Ψείρες και ψώρα ταλαιπωρούν τα παιδιά στον καταυλισμό προσφύγων της Ειδομένης




Μάρτιος 24, 2016.

Υποψίες για ηπατίτιδα μεταξύ των παιδιών στην Ειδομένη,  σηματοδότησε η Αζάρ Αλόμαρ (Σύρια που ζει πολλά χρόνια στη Βουλγαρία) η οποία  επέστρεψε από εκεί, που είχε πάει εθελοντικά, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.


Αυτές οι περιπτώσεις θα πρέπει να θεραπευθούν σε νοσοκομειακό περιβάλλον. Στις αρχές του επόμενου μήνα,  προγραμματίζεται μια νέα αποστολή στον ίδιο χώρο, γράφει το δημοσίευμα.

Η εθελόντρια  δήλωσε στο βουλγαρικό εθνικό ραδιόφωνο ότι στο στρατόπεδο προσφύγων στην Ειδομένη υπήρχαν περιπτώσεις άρρωστων παιδιών.


Παραπονούνται για έμετο, πυρετό, αναπνευστικά νοσήματα και κράμπες.



Ορισμένοι καταγγέλλουν ότι για φωτισμό έχουν τις φωτιές  που ανάβουν αλλά ο καπνός που αναπνέουν είναι πολύ επιβλαβής.


Σχεδόν όλα τα παιδιά έχουν ψείρες και ψώρα.


Η Αζάρ Αλόμαρ είπε ότι έκαναν την παρουσία τους στην Ειδομένη πολλές γνωστές διεθνείς ιατρικές οργανώσεις, αλλά κατ’ ουσία είναι ανύπαρκτες.


Τα φαρμακεία βρίσκονται σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο αριθμός των Σύριων στην Ειδομένη είναι πολύ μικρός. Υπάρχουν πολλές άλλες εθνικότητες. Σύριοι είναι κυρίως γυναίκες και παιδιά, των  οποίων οι άνδρες είναι ήδη στη Γερμανία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ