Ευρωπαίος Επίτροπος για Σκόπια: Έχω σοβαρές αμφιβολίες για τις εκλογές




Μάρτιος 31, 2016.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Γιόχανες Χαν, από το Δυρράχιο της Αλβανίας, που επισκέπτεται, δήλωσε ότι έχει σοβαρές αμφιβολίες για την εκλογές  στα Σκόπια και εάν θα είναι σε θέση η Κεντρική Επιτροπή των Εκλογών να ετοιμάσει τους εκλογικούς καταλόγους.




«Οι αρμόδιες αρχές, ιδιαίτερα η Κρατική Εκλογική Επιτροπή, κάνει το παν για να προετοιμάσει τους εκλογικούς καταλόγους, αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. 


Ωστόσο, δεν έχω καμία ένδειξη ότι αυτό είναι δυνατόν να γίνει (σύντομα). Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει διεθνής πίεση να αναβληθούν οι εκλογές, ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος για να γίνει ότι είναι απαραίτητο. Έχουμε την περίφημη Συμφωνία του Ιουνίου – Ιουλίου (του 2015 μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης) και το τελικό σημείο της εν λόγω συμφωνίας είναι δίκαιες εκλογές διεθνώς αναγνωρισμένες ως βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας, ειδικά όταν πρόκειται για την ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.



Χθες, όπως σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα, είχε μια σύντομη συνάντηση για το θέμα αυτό με τον  υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Νίκολα Ποπόσκι.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ