Δεκαεννέα Αμερικανοί πιλότοι έχασαν τη ζωή τους σε Ιράκ και Συρία




Μάρτιος 8, 2016.

Η πολεμική αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εναντίον της τρομοκρατικής ομάδας του «Ισλαμικού κράτους» έχασε αρκετούς πιλότους στο Ιράκ και τη Συρία.



Σε δηλώσεις του, τη Δευτέρα, η επικεφαλής της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας,  Deborah Lee James είπε: «χάσαμε 19 πιλότους. Οκτώ από αυτούς έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της δράσης του εχθρού», είπε σε συνέντευξή της στο Πεντάγωνο.



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός  διεθνούς συνασπισμού κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ στις 10 Σεπτεμβρίου του 2014. Έκτοτε η αμερικανική πολεμική αεροπορία πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές στις θέσεις των τρομοκρατών στο Ιράκ.



Όπως σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο Ria, οι βομβαρδισμοί του συνασπισμού στο Ιράκ γίνονται  με την έγκριση της Βαγδάτης, ενώ στη Συρία, χωρίς την έγκριση από τις αρχές.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ