Οι Αμερικανοί ξεκίνησαν επιχείρηση για την απελευθέρωση της Μοσούλης




Μάρτιος 5, 2016.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν μια στρατιωτική επιχείρηση με στόχο την απελευθέρωση της ιρακινής πόλης Μοσούλη που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της τρομοκρατικής ομάδας ‘Ισλαμικό Κράτος’.

 
Αυτό ανακοινώθηκε το Σάββατο από τον Brett McGurk,  ειδικό αντιπρόσωπο του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Itar Tass.



«Η εκστρατεία για την απελευθέρωση της Μοσούλης ξεκίνησε με τον αποκλεισμό του δρόμου μεταξύ της Μοσούλης και της Ράκας. Η επιχείρηση έχει προγραμματισθεί πολύ καλά», είπε ο McGurk κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου σήμερα στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη.



Η Μοσούλη καταλήφθηκε τον Ιούνιο του 2014 από το ‘Ισλαμικό κράτος’ και βρίσκεται ακόμη υπό τον έλεγχό του, σημειώνει το δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ