Βρυξέλλες: Φόβος και τρόμος για τα πυρηνικά εργοστάσια




Μάρτιος 22, 2016.

Μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις των Ισλαμιστών στις Βρυξέλλες την Τρίτη το πρωί, στο αεροδρόμιο και το μετρό,  που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 34 άνθρωποι και να τραυματισθούν δεκάδες, έχει επικρατήσει τρόμος για πιθανές επιθέσεις στα πυρηνικά εργοστάσια του Βελγίου- αλλά άλλων ευρωπαϊκών χωρών.


Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο βελγικά εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας έχουν μερικώς εκκενωθεί.


Μόνο τα βασικά άτομα για τη λειτουργία των εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκονται σε αυτά, τόσο στο Doel, όσο και στο  Tihange, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας Electrabel, που επεσήμανε ότι έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τη φύλαξή τους.



Τα δύο πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας του Βελγίου, βρίσκονται μόλις 60 χιλιόμετρα από τα γερμανικά σύνορα ή περίπου 25 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λιέγης και 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Βρυξελλών- με επτά μονάδες αντιδραστήρων.



Η πυρηνική ενέργεια στο Βέλγιο αντιπροσωπεύει το 54 τοις εκατό της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.



Σε αυξημένη επιφυλακή και στα πυρηνικά εργοστάσια στην Τσεχία



Μετά το μακελειό των Βρυξελλών σε αυξημένη επαγρύπνηση έχουν τεθεί και τα δύο πυρηνικά εργοστάσια στην Τσεχία, στη νότια Βοημία και στη νότια Μοραβία.
Αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις πιθανών τρομοκρατικών  απειλών, οι αρχές έχουν επισημάνει κόκκινο συναγερμό και η φύλαξή τους έχει αυξηθεί προληπτικά.



Γαλλία και Γερμανία εντείνουν ελέγχους στα σύνορα



Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπέρναντ Καζενιόβ, ανακοίνωσε ότι απασχολούνται  περίπου 1600 επιπλέον αστυνομικοί στα σύνορα και στον έλεγχο των αμαξοστοιχιών. 


Επίσης, η γερμανική αστυνομία ενέτεινε τις δραστηριότητές της στα γερμανικά σύνορα, ιδίως με το Βέλγιο τη Γαλλία την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο και σε όλους τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα αεροδρόμια.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ