Ρωσία: Πείραμα εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων από υποβρύχια



 Φωτό από την παρουσίαση του υποβρυχίου «Βλαδίμηρος Β΄ Μονομάχος». Έχει μέγιστο βάθος κατάδυσης 480 μέτρα, ταχύτητα 29 κόμβους,  χρόνος αντοχής 90 ημέρες και έχει πλήρωμα 107 ανδρών.

Μάρτιος 3, 2016.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να διεξάγει ένα πείραμα μεγάλης κλίμακας με βαλλιστικούς πυραύλους πυρηνικών υποβρυχίων, σύμφωνα με την ρωσική ιστοσελίδα ‘Ισβέστια’.



Πληροφορίες, από  πηγή προσκείμενη  στο Ρωσικό Βόρειο Στόλο, αναφέρουν ότι δύο  από τα πιο προηγμένα πυρηνικά υποβρύχια θα συμμετάσχουν στην άσκηση που θα διεξαχθεί στη Θάλασσα του Μπάρεντς στον Αρκτικό Ωκεανό.


Το κάθε υποβρύχιο είναι εξοπλισμένο με 16 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

Τα υποβρύχια είναι: το «Βλαδίμηρος Β΄ Μονομάχος» πυρηνοκίνητο τύπου  955 Μπόρεϋ και το «Γιούρι Ντολγκαρούκι», ιδίου τύπου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα δύο υποβρύχια θα συμμετέχουν στην άσκηση, αλλά μόνο το ένα από αυτά θα εκτοξεύει πυραύλους bulava.

Το Σπούτνικ, για το θέμα, σημειώνει ότι  η εκτόξευση των 16 πυραύλων θα γίνει  ταυτόχρονα από βάθος 50 μέτρων.

Το πείραμα σχεδιάστηκε για να δοκιμασθεί ο μηχανισμός αποτροπής της Μόσχας, όπως σημειώνει η ‘Ισβέστια’.

Τα υποβρύχια αυτά μπορούν να μείνουν κρυμμένα κάτω από την επιφάνεια του ύδατος για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και κάτω από την παγωμένη επιφάνεια του Αρκτικού Ωκεανού.
Ο τύπος αυτών των υποβρυχίων θεωρείται ότι είναι το μέλλον του ρωσικού πολεμικού ναυτικού και οκτώ ακόμη αναμένεται να αντικαταστήσουν την παλαιότερη γενιά των υποβρυχίων «Ντόλφιν’.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ