Η αρμενο- ελληνική διακυβερνητική επιτροπή




Μάρτιος 6, 2016.


 Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 3-4 Μαρτίου  η  5η  συνεδρίαση της  Διακυβερνητικής Επιτροπής Αρμενίας – Ελλάδας,  για την οικονομική, βιομηχανική και επιστημονικο-τεχνική συνεργασία, γράφει το αρμενικό δημοσίευμα.




Στην Αρμενική αντιπροσωπεία ήταν επικεφαλής ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Κάρεν Ναζαριάν.



Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας, στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται θέματα που σχετίζονται με το εμπόριο και την οικονομική συνεργασία, την επιστήμη και την τεχνολογία, τη φορολογία. 



Το επίκεντρο ήταν επίσης τομεακά θέματα, ιδίως όσον αφορά την ανάπτυξη των μεταφορών, του τουρισμού, της γεωργίας, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.



Συζήτησαν επίσης τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο της Παρευξείνιας Οικονομικής Συνεργασίας, την υποστήριξη και την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας.



Σε  κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντηση, οι δύο πλευρές τόνισαν τη σημασία της εφαρμογής των συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένων της εντατικοποίησης των επαφών μεταξύ των επιχειρηματικών κύκλων.



Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Κάρεν Ναζαριάν, είχε χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδα, ο Νίκος Κοτζιά και τον αναπληρωτής υπουργό Οικονομικών, Δημήτριο Μάρδα.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ