Κωνσταντινούπολη: Γυναίκες - τρομοκράτες έριξαν χειροβομβίδες σε αστυνομικό τμήμα




Μάρτιος 3, 2016.

Νέα τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία. 

Γυναίκες – τρομοκράτες έριξαν δύο χειροβομβίδες σε αστυνομικό τμήμα στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης, στην περιοχή Μπαϊράμπασά.


Αμέσως μετά την επίθεση άρχισαν να πυροβολούν (φωτό) με πυροβόλα όπλα κατά ενός αστυνομικού λεωφορείου.


Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής των πυροβολισμών οι δύο γυναίκες σκοτώθηκαν. Τα κίνητρα για την επίθεση δεν έγιναν γνωστά.


Οι δύο γυναίκες έφθασαν στην περιοχή με ταξί, έριξαν αυτοσχέδιες βόμβες και άνοιξαν πυρ εναντίον του αστυνομικού τμήματος και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή στους γύρω δρόμους, σύμφωνα με την Χουριέτ.



Μετά την επίθεση, η αστυνομία περικύκλωσε την περιοχή και μπλόκαρε όλους τους δρόμους. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την επίθεση. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι υπήρξε και τρίτος τρομοκράτης, ο οποίος διέφυγε μετά την επίθεση με ταξί. Πιστεύετε ότι πληγώθηκε και ότι πιθανότατα έχει ανάγκη ιατρικής φροντίδας.



Όλα τα νοσοκομεία στην περιοχή ενημερώθηκαν για το συμβάν. Καμία ομάδα μέχρι στιγμής δεν ανέλαβε την ευθύνη, αλλά τον τελευταίο καιρό στην Κωνσταντινούπολη λαμβάνουν χώρα επιθέσεις που την ευθύνη αναλαμβάνουν ή οι Κούρδοι μαχητές ή μέλη της ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης του 'Ισλαμικού κράτους'.



Στην περιοχή Μπαϊράπασά η τελευταία τρομοκρατική επίθεση έγινε το Δεκέμβριο, όταν μια βόμβα ρίχθηκε κοντά στο σταθμό του μετρό με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άτομα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ