«Η Τουρκία δεν θέλει να αναγνωρίσει τμήματα της ελληνικής επικράτειας»






Μάρτιος 4, 2016.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι τα τουρκικά αεροσκάφη έχουν το δικαίωμα να παραβιάζουν επανειλημμένα τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, λόγω της άρνησης των τουρκικών αρχών να αναγνωρίσουν επίσημα την αμφιλεγόμενη ζώνη των 10 μιλίων στα ύδατα του Αιγαίου, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.




Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η τουρκική Πολεμική Αεροπορία θα συνεχίσει να προκαλεί περαιτέρω επισκέψεις σε βάθος στην ελληνική επικράτεια, όπως πράττει τα τελευταία 40 χρόνια, από το 1975, σε μέρη των χωρικών υδάτων του Αιγαίου αφού δεν υποστηρίζει συμφωνίες που αναφέρουν ότι οι περιοχές αυτές ανήκουν στην  Ελλάδα.



Ως εκ τούτου, συνεχίζει το δημοσίευμα, οι πτήσεις των αεροσκαφών  της Άγκυρας δεν εισβάλουν στον εναέριο χώρο κάποιου άλλου και τόνισε ότι θα συνεχίσει να «ενοχλεί» την Ελλάδα με την παρουσία τους.



«Αναφέρομαι στις υφιστάμενες νομικές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών» τόνισε ο Τσαβούσογλου στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά στην Αθήνα.



Υπενθυμίζετε ότι η Αθήνα άρχισε να επικρίνει τις τακτικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από τα τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη στο τέλος του παρελθόντος έτους. Η τουρκική αεροπορία άρχισε να εισβάλει τακτικά στον ελληνικό χώρο αμέσως μετά το περιστατικό με το ρωσικό Su-24 στις 24 Νοεμβρίου 2015, σημειώνει το δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ