«Η Ρωσία είναι απογοητευμένη από την θέση των δυτικών χωρών για την Παλμύρα»




Μάρτιος 30, 2016.

Η Ρωσία είναι απογοητευμένη από θέση των δυτικών χωρών που μπλοκάρουν αίτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την πόλη Παλμύρα, ένα σχέδιο που ετοίμασε η Ρωσία.




Αυτό δήλωσε η επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου  Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με το Itar Tass.



“Δεν μας προκαλεί έκπληξη και απογοήτευση από τη θέση των δυτικών συναδέλφων μας, όσο ο προβληματισμός μας από την αυθεντικότητα των προθέσεων τους, σχετικά με την ειρηνική ρύθμιση στη Συρία”, σημείωσε.


«Υποθέσαμε ότι η καθυστέρηση στην ανταπόκριση από τις δυτικές πρωτεύουσες για την απελευθέρωση της Παλμύρας ήταν τυχαίο φαινόμενο.Τώρα, όμως, είναι προφανές ότι αυτό είναι ένα μέρος συστηματικής προσέγγισης», είπε.



Σημειώνεται ότι οι δυτικές χώρες (ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο κ.α.) δεν σχολίασαν καν την απελευθέρωση της Παλμύρας από τους τρομοκράτες ισλαμιστές του Ντάες.



Το θέμα της αποκατάστασης της απελευθερωμένης αρχαίας πόλης  της Παλμύρας θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Ομάδας Φίλων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς στις 31 Μαρτίου (αύριο) στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στο Παρίσι.



Οι ισλαμιστές τρομοκράτες του Ντάες, όταν κατέλαβαν την Παλμύρα στις 20 Μαΐου του περασμένου έτους, υπενθυμίζει το Tass,  κατέστρεψαν αρκετά αρχαία μνημεία, μεταξύ αυτών ένα άγαλμα ενός λονταριού ηλικίας 2000 ετών, το ναό του Βαάλ –Σαμίν, όπως και τον αρχαίο ναό Μπέλα που χτίσθηκε από τον αυτοκράτορα Τιβέριο το 32 μ.Χ.



Οι τρομοκράτες είχαν αποκεφαλίσει ένας από τους πιο διάσημους Σύριους αρχαιολόγους, τον 80χρονο Χαλέντ Ασαάντ, που αφιέρωσε όλη του τη ζωή στη μελέτη της κληρονομιάς της αρχαίας πόλης.


Στις 27 Μαρτίου, ο συριακός στρατός κατάφερε να ανακτήσει τον έλεγχο της Παλμύρας.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ