Η Τουρκία βλέπει «κίνηση πολλών ρωσικών πλοίων προς τη Συρία»




Μάρτιος 30, 2016.

«Οι κινήσεις πολλών ρωσικών πλοίων κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες, μετά την ανακοίνωση του Πούτιν για μερική απόσυρση των στρατευμάτων από τη Συρία, δείχνουν ότι η Μόσχα αποστέλλει περισσότερο στρατιωτικό εξοπλισμό και προμήθειες στη Συρία, από ό, τι το προηγούμενο διάστημα», γράφει το τουρκικό ‘Ντουνιά Μπούλτενί’.




Δεν μπορεί να εξακριβωθεί ποια είναι τα πλοία που μεταφέρουν ή πόσος είναι ο εξοπλισμός αφού εκτός από τα πλοία κινούνται και γιγαντιαία μεταφορικά αεροσκάφη που συνοδεύονται από πολεμικά προς τη Συρία.



Οι κινήσεις, όμως αυτές – σημειώνει το δημοσίευμα, δείχνουν ότι η Ρωσία εργάζεται εντατικά για να διατηρήσει τις στρατιωτικές της υποδομές στη Συρία και για την προμήθεια του συριακού στρατού, έτσι ώστε, να μπορέσει να κλιμακώσει τις επιχειρήσεις του γρήγορα, εάν χρειασθεί.



Όταν ο Πούτιν ανακοίνωσε για πρώτη φορά την απόσυρση των περισσότερων στρατευμάτων της Ρωσίας από τη Συρία, υπήρχε η προσδοκία ότι το «Yauza» ένα ρωσικό παγοθραυστικό που είναι ένα από τα κύρια βοηθητικά σκάφη της αποστολής, θα επέστρεφε στην έδρα του, στο λιμάνι του Αρκτικού Ωκεανού.



Αντ’ αυτού, τρεις ημέρες μετά, την 14η Μαρτίου, ο Πούτιν δήλωσε ότι το «Yauza», μέρος του «Syrian Express», ψευδώνυμο που δόθηκε στα πλοία του ρωσικού στόλου που προμηθεύουν τη Συρία, έφυγε από το ρωσικό λιμάνι του Νοβοροσίσκ της Μαύρης Θάλασσας με φορτίο για τη Συρία.



Μετέφερε κάτι το οποίο ήταν πολύ βαρύ, γιατί το πλοίο ‘κάθισε’ τόσο που η ίσαλος γραμμή μόλις που φαινόταν, σημειώνει χαρακτηριστικά το τούρκικο δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ