Πρόεδρος Σκοπίων: Χρειαζόμαστε επειγόντως τη συνεργασία με την Ελλάδα



Μάρτιος 16, 2016.

« Η απουσία επικοινωνίας μεταξύ των πολιτικών και των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας μας με την Ελλάδα και η αδυναμία καθιέρωσης κοινών επιχειρησιακών ομάδων για γρήγορη παρέμβαση, οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση» δήλωσε, αργά χθες το βράδυ ο πρόεδρος του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας για την προσφυγική κρίση.




Ο Ιβάνοφ πιστεύει ότι το περιστατικό με την παράνομη είσοδο των προσφύγων από τα ελληνικά προς τα νοτιοσλαβικά σύνορα δεν πρέπει να επαναληφθεί.



«Αν το συντομότερο αρχίσει η συνεργασία όπως αρμόζει σε δύο γειτονικές χώρες είναι πιθανό τέτοια περιστατικά να μην επαναληφθούν που περιπλέκουν το πρόβλημα», είπε ο Ιβάνοφ.



Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων,  ο πρόεδρος των Σκοπίων σημείωσε ότι το καλύτερο θα ήταν να μην δημιουργηθούν νέοι καταυλισμοί στη συνοριακή γραμμή.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ