Συρία: Οι Ισλαμιστές γιορτάζουν «την ήττα της Ρωσίας»




Μάρτιος 15, 2016.

Καθώς η Μόσχα ανακοίνωσε τη Δευτέρα τη μερική αποχώρηση των στρατευμάτων της από τη Συρία, οι Τζιχαντιστές έχουν αρχίσει να γιορτάζουν, καθορίζοντας την αποχώρηση των Ρώσων, ως «ήττα της Ρωσίας».
 

«Είναι σαφές ότι η Ρωσία έχει υποστεί ήττα και μέσα σε 48 ώρες η «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» θα ξεκινήσει μια μεγάλη επίθεση στη Συρία», δήλωσε ο διοικητής της εξτρεμιστικής  αυτής οργάνωσης της Αλ Κάιντα, όπως σημειώνει η ‘Κρόνε’.



Τα πρώτα ρωσικά αεροσκάφη έγιναν δεκτά στη Ρωσία με ειδική τελετή

«Εάν δεν υπήρχαν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές εδώ και πολύ καιρό θα είχαμε καταλάβει τη Λαττάκεια», είπε ο ίδιος καθώς είναι γνωστό ότι η πόλη αυτή είναι ένα από τα προπύργια του Σύρου ηγέτη Μπασάρα αλ Άσαντ.



Στο μεταξύ έχουν αρχίσει οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για τη διευθέτηση της ειρήνης στη Συρίας, αλλά η ‘αλ Νούσρα’ έχει αποκλεισθεί από αυτές, όπως σημειώνεται.



Η συριακή αντιπολίτευση από τη Γενεύη απαίτησε ολική απόσυρση των Ρώσων από τη Συρία. Το αίτημα έγινε στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη.



«Όλα τα ξένα στρατεύματα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της επιτροπής υψηλής διαπραγμάτευσης των αντιπάλων του καθεστώτος, Σαλίμ Μουσλίτ.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ