Αυστριακός υπουργός ζητά να κλείσει και η ‘ανατολική βαλκανική οδός’




Μάρτιος 20, 2016.

Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Γιοχάνα Μικλ Λάιτνερ, ζητά – μετά τη συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας για τους πρόσφυγες- να κλείσει και η ‘ανατολική’ βαλκανική οδός.



Σύμφωνα με το αυστριακό δημοσίευμα η Λάιτνερ είπε την Κυριακή, ότι μετά το κλείσιμο της Δυτικής Βαλκανικής Διαδρομής, υπάρχει ένα δυναμικό της τάξης του 1,1 εκατομμυρίων προσφύγων που θα μπορούσε να ακολουθήσει μια διαδρομή  μέσω της Βουλγαρίας.


Σύμφωνα με την ίδια,  η συμφωνία που έγινε, δεν λύνει το πρόβλημα. Εξέφρασε τους φόβους της ότι με το κλείσιμο των συνόρων με τα Σκόπια, οι πρόσφυγες θα αναζητήσουν  νέα διαδρομή  από Τουρκία μέσω της Βουλγαρίας.


Η αυστριακή υπουργός τόνισε ότι πέρα από τη συμφωνία με την Τουρκία, η Αυστρία πρέπει να προστατευθεί. Εάν κριθεί απαραίτητο θα επεκτείνει τον έλεγχο και σε άλλα σημεία διέλευσης των συνόρων της  και πιθανόν να θέσει περισσότερους φράχτες και πρόσθετες αστυνομικές δυνάμεις για την φύλαξη των συνόρων της.


Η ίδια ανέφερε ότι  περίπου 100 αιτήσεις ασύλου παραχωρούνται την ημέρα, όχι από το εξωτερικό, αλλά σε αυτούς που είναι, ήδη, στο εσωτερικό της χώρας. Το ποσοστό των 37.500 αιτήσεων ασύλου θα συμπληρωθεί το Φθινόπωρο. Για αυτό  πρέπει να τεθούν περαιτέρω μέτρα, «για να μην υπερβούμε τον αριθμό αυτόν των αιτούντων άσυλο», όπως είπε.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ