Ρωσική «Μαύρη Τρύπα» στη Μεσόγειο




Μάρτιος 6, 2016.

Μετά από τις αεροπορικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία, έρχονται τώρα και οι επιθέσεις των αθόρυβων και σύγχρονων ρωσικών υποβρυχίων,  που βρίσκονται κοντά στα χωρικά ύδατα της χώρας αυτής, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα επικαλούμενο αναφορά του βρετανικού ‘Observer’.


Η Ρωσία - συνεχίζει το δημοσίευμα-  για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ντάες έχει στείλει κοντά στη Συρία το υποβρύχιο ‘Rostov on Don’ το οποίο εκτόξευσε  μια σειρά πυραύλων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ότι «πρώτη φορά στη Μεσόγειο, το «Rostov on Don» εκτόξευσε επιτυχώς πυραύλους Κρουζ».

Το βρετανικό «The Observer», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα,  περιγράφει τη Ρωσία ως μια «κρυμμένη δύναμη» που μπορεί να ενεργοποιήσει το υποβρύχιο όπως κάνει στη Συρία και κατά της Δύσης.


Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει το ρωσικό υποβρύχιο ως «μαύρη τρύπα», λόγω του ότι είναι αθόρυβο και έχει τη δυνατότητα να βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού  45 ημέρες, με δυνατότητα να κάνει ελιγμούς σε στενούς χώρους,  με έναν άνετο τρόπο και αυτό του δίνει το πλεονέκτημα να περνά απαρατήρητο από τους εχθρούς, όπως σημειώνεται.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ