Οι Κούρδοι Συρίας κατηγορούν την Τουρκία για προμήθεια χημικών σε τρομοκράτες




Μάρτιος 11, 2016.

Εκπρόσωπος του κουρδικών ομάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG) κατηγόρησε την Τουρκία για προμήθεια σε τρομοκρατικές ομάδες που δρουν κοντά στο Χαλέπι,  χημικών όπλων.

 
Σύμφωνα με τον Ρεντούλ Τζελίλ «οι τρομοκρατικές ομάδες εκμεταλλεύθηκαν την εκεχειρία για να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον των Κούρδων που ελέγχουν μια περιοχή κοντά στο Χαλέπι στη Βόρεια Συρία».



«Οι τρομοκράτες στόχευσαν μια συνοικία, τη μεγαλύτερη- παλαιότερα- στην συριακή πόλη, που τώρα έχει γίνει πεδίο μάχης. 
Τα βλήματα εκπέμπουν μια ‘αφύσικη μυρουδιά’ και ‘έναν  κίτρινο καπνό κατά την πρόσκρουση, που σημαίνει ότι μέσα τους έχουν χημικές ουσίες», πρόσθεσε ο Τζελίλ.



«Οι πηγές μας,  μέσα στις τρομοκρατικές ομάδες,  επιβεβαίωσαν ότι χρησιμοποιήθηκαν τοξικές ουσίες. Έχουν, επίσης, επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για το αέριο Σαρίν που παραδόθηκε σε αυτούς από την Τουρκία», είπε.



Κούρδοι βουλευτές στο τουρκικό κοινοβούλιο κατηγόρησαν στο παρελθόν την Άγκυρα για προμήθεια προς την τρομοκρατική ομάδα του Ντάες με χημικά όπλα τα οποία χρησιμοποίησαν κατά του συριακού  στρατού και συγχρόνως κατηγόρησαν, ψευδώς, ότι το καθεστώς Άσαντ χρησιμοποιεί χημικά όπλα.



Πριν από ενάμισι μήνα, εξάλλου, ο  Μιχαήλ Ουλιάνοφ, επικεφαλής του τμήματος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για θέματα σχετικά με τη μη διάδοση χημικών όπλων , δήλωσε ότι η Μόσχα πιστεύει ότι οι τρομοκράτες του Ντάες χρησιμοποιούν χημικά όπλα στη Συρία.


 Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο, το αέριο Σαρίν είναι θανατηφόρο και έχει ταξινομηθεί με το ψήφισμα 687 των Ηνωμένων Εθνών ως όπλο μαζικής καταστροφής και απαγορεύθηκε με τη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα του ΟΗΕ το 1993.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ