Η Αίγυπτος απορρίπτει κριτική των ΗΠΑ για τα ανθρώπινα δικαιώματα




Μάρτιος 19, 2016.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σαμέχ Σουκρί, δήλωσε σήμερα, ότι δεν αποδέχεται τη ‘διδασκαλία’ για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αίγυπτο, όταν προέρχεται από ξένους αξιωματούχους.


Ο Σουκρί, απάντησε, επίσης, σε σχόλιο του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι, για επιδείνωση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.


Ο Αιγύπτιος ομόλογός του τόνισε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν εσωτερική υπόθεση  της χώρας του και για αυτά είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση του Καΐρου, όπως σημειώνει το πρακτορείο Mena.



Ο Κέρι επέκρινε τις αιγυπτιακές αρχές για έρευνα κατά Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων- ΜΚΟ, που παρακολουθούν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αίγυπτο.

Αφορμή στάθηκαν ορισμένα στοιχεία που έδειξαν  ότι μερικές ΜΚΟ χρηματοδοτούνται παράνομα από το εξωτερικό και η δικαστική επιτροπή του Καΐρου διέταξε το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων τεσσάρων Αιγυπτίων υπηκόων των οποίων οι δραστηριότητες τέθηκαν υπό διερεύνηση.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ